The Lord of the Rings: The Two Towers

Nieuw Zeeland, Verenigde Staten, 2002, 235'
Regie : Peter Jackson
Acteurs : Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen

De film is niet ondertiteld!

De fenomenale en episch trilogie ‘The Lord Of The Rings’ gaat over de strijd tussen goed en kwaad om het bezit van een magische ring. Alle drie de delen keren terug in de bioscoop. In de extended version: dus nóg langer genieten.

Maandag 27 mei:  The Fellowship of the ring
Maandag 3 juni:   The two towers
Maandag 10 juni: The return of the king

Kaarten kosten €12,50 per stuk, inclusief een drankje in de pauze!

Combi-tickets
Wil je de hele LOTR-trilogie zien? Dan koop je een combi-ticket voor €30, inclusief 3 drankjes! Deze kun je kopen bij de voorstelling van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.

Extended Edition met pauze
We vertonen de Extended Edition van ‘The Lord of the Rings:The Fellowship of the Ring’, de langere versie met extra beeldmateriaal. In deze voorstelling zit een pauze. En bij de prijs van je ticket zit een drankje inbegrepen!

‘The two towers’
De vrienden Frodo (Elijah Wood) en Sam (Sean Astin) wacht de onmogelijke taak onbeschermd en ongezien naar Mordor te komen en daar de Ring te vernietigen. Naarmate zij dichter bij de Doemberg komen, waar de Ring ooit werd gesmeed, wordt de reis zwaarder en de Ring voor Frodo steeds moeilijker te weerstaan. Zij krijgen tijdens hun queeste echter onverwacht hulp van de minst waarschijnlijke persoon. Samen met deze nieuwe medestander gaan zij de strijd aan met de duistere Sauron, die een onzalig verbond heeft gesloten met de boosaardige tovenaar Saruman (Christopher Lee).

Ondertussen proberen Aragorn (Viggo Mortensen), de elf Legolas (Orlando Bloom) en de dwerg Gimli (John Rhys-Davies) de hobbits Merijn (Dominic Monaghan) en Pepijn (Billy Boyd) te vinden en te bevrijden uit de handen van het Orc-leger van Saruman, die veronderstelt dat de twee hobbits de Ring bij zich dragen. Tijdens de zoektocht belandt het driemanschap in Rohan, het land van koning Theoden (Bernard Hill), in wie zij een onverwachte bondgenoot vindt in het gevecht tegen de heersers van de twee torens, Saruman en Sauron.

Voorpremière ‘Tolkien’ de film
We hebben de trilogie van ‘The Lord of the Rings’ niet zomaar bij ons teruggehaald op het witte doek. Vanaf 6 juni is de film ‘Tolkien’ te zien in Sliekereen dramafilm over de vormende jaren van de schrijver, gespeeld door Nicholas Hoult, van de befaamde verhalen over Midden Aarde. Op 30 mei is de film in voorpremière te zien in Slieker. Een week later gaat de film in Nederland in première.

Voorstellingen

DELEN: