Bestel tickets

2024 – 99 min.

Levante

Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een illegale abortus, wordt Sofia het doelwit van rechtse activisten die vrouwen en meisjes ervan weerhouden een abortus te ondergaan.

 • Regie

  Lillah Halla
 • Gesproken talen

  Spaans, Portugees
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Ayomi Domenica, Romulo Braga, Loro Bardot, Grace Passô, Glaucia Vandeveld
 • Land van oorsprong

  Brazilië
 • Genre

  Drama

Sofia is de ster van het volleybalteam op haar middelbare school. Vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt ze dat ze zwanger is. Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een illegale abortus, wordt ze het doelwit van rechtse activisten die vrouwen en meisjes ervan weerhouden een abortus te ondergaan. Sofia bezwijkt niet onder de druk en haalt samen met teamgenoten kracht en steun uit hun onvoorwaardelijke vriendschap.

Levante, geregisseerd door Lillah Halla, is een vernietigende aanklacht tegen de mentaliteit die onder het regime van Bolsonaro weer de kop opstak en ook een deprimerend universele weerklank heeft. Het is ook een viering van de kracht die Sofia en haar teamgenoten vinden in hun vriendschap, steun en weigering om elkaar en het leven dat ze leiden te veroordelen. Het fijngevoelige schipperen tussen acceptatie van (en afschuw over) de politieke realiteit en het verlangen om deze te veranderen, maakt Levante een krachtige film en een oproep voor inclusie in plaats van intolerantie.

★★★★ “Sterk en eigentijds abortusdrama”VPRO Cinema
★★★★ “Aangenaam energieke statementfilm over zelfbeschikking”Volkskrant
★★★★ “Fascinerend”Trouw
★★★★ “Relevant, aangrijpend en bekrachtigend”Cinemagazine
★★★★ “De vreugde en vechlust spatten van het doek (…) met onstuitbare energie en overrompelende personages”Het Parool (geeft geen sterren)

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland