Bestel tickets

2023 – 104 min.

L’été dernier

Op een dag trekt de 17-jarige Theo, Pierre’s zoon uit een eerder huwelijk, bij hen in. Het duurt niet lang voordat hij zijn vader vertelt dat hij een affaire heeft met zijn stiefmoeder.

 • Regie

  Catherine Breillat
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Léa Drucker, Samuel Kircher, Olivier Rabourdin
 • Land van oorsprong

  Frankrijk

Succesvol advocaat Anne leidt een gelukkig leven met haar man Pierre en hun twee jonge dochters. Op een dag trekt de 17-jarige Theo, Pierre’s zoon uit een eerder huwelijk, bij hen in. Het duurt niet lang voordat hij zijn vader vertelt dat hij een affaire heeft met zijn stiefmoeder. Pierre is geschokt, Anne ontkent. De harmonie binnen het eens zo gelukkige gezin is in een keer verdwenen.

Catherine Breillat baseerde deze film deels op May el-Toukhy’s Deense film Queen of Hearts (die de Publieksprijs won op Sundance 2019).

Catherine Breillat is een oude rot in het vak. Ze schreef het scenario voor meer dan dertig films en regisseerde er meer dan twintig. Haar werk gaat vaak over vrouwen die gebukt gaan onder de normen en waarden van de maatschappij waarin ze leven. Breillat verstaat de kunst om de slechtste karaktereigenschappen van haar protagonist te tonen op een dusdanige manier dat je je toch met het personage kunt identificeren. Dat maakt van ‘L’été dernier’ een film die onder je huid kruipt.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland