Les Misérables

Frankrijk, 2020, 105'
Regie : Ladj Ly
Acteurs : Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu

Deze film is thuis te zien via Picl

LES MISÉRABLES zien vanaf je eigen bank?

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


In Montfermeil, een voorstad van Parijs, speelde een deel van Victor Hugo’s negentiende-eeuwse klassieker ‘Les misérables’ zich af. Het is ook de plek waar Ladj Ly, kind van Malinese ouders, opgroeide en waar hij in 2005 de rellen filmde die zich zouden verspreiden over banlieues in heel Frankrijk. In zijn speelfilmdebuut laat Ly de spanningen opnieuw hoog oplopen in Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats. Politieagent Stéphane heeft zich van de Franse provincie laten overplaatsen naar Montfermeil en beleeft zijn eerste dag als handhaver in dit rumoerige district. Het is een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden.

Het is te zien dat Ly zich liet inspireren door Mathieu Kassovitz’ ‘La haine’ (1995), de film die hem deed besluiten filmmaker te worden. In de buitenwijken is nog weinig verbeterd, toont Ly met dit indringende en explosieve drama, bekroond met de (gedeelde) Juryprijs op het filmfestival van Cannes.

★★★★ de Volkskrant
“Een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans zo veel mogelijk wordt vergeten en genegeerd” met “Voortreffelijk acteerwerk” en “Laat je voorkomen verpletterd achter”

★★★★ Trouw
“Wat is er veranderd voor de arme massa sinds Victor Hugo zijn klassieker in 1862 schreef? Bar weinig, toont regisseur Ladj Ly. ‘Les Misérables is een aanklacht tegen een uitgekleed systeem.”

★★★★ VPRO/Cinema.nl
“Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre wordt nooit melodramatisch of voorspelbaar, en laat mooi zien hoe makkelijk de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen.”

Voorstellingen

DELEN: