Bestel tickets

2023 – 135 min.

Cineville Speciaaltje: Le pot-au-feu

Cineville Speciaaltje

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel).

 • Regie

  Trần Anh Hùng
 • Gesproken talen

  Frans
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Benoît Magimel, Juliette Binoche
 • Land van oorsprong

  Frankrijk
 • Genre

  Drama

Kaviaar gedrapeerd op verse oesters, kalfsrug, fricassée, tarbot in melk, rivierkreeften, alles begeleid door de voortreffelijkste sauzen: chefkok Eugénie is een ware tovenaar in de keuken van gastronoom Dodin Bouffant, de man die ook haar geliefde is. De twee hebben een harmonieuze verhouding, waarin de liefde voor de klassieke Franse keuken de gedeelde passie is. Eén ding zit Dodin echter dwars: Eugénie weigert hem te trouwen – om haar voor het huwelijk te winnen besluit hij voor zijn geliefde te koken.

Voor ‘Le pot-au-feu’ nam de Frans-Vietnamese regisseur Trần Anh Hùng (‘The scent of green papaya’) de roman ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet’ van Marcel Rouff tot uitgangspunt. De vertelling uit de late 19e eeuw, de belle époque, verhaalt over de geneugten van koken, proeven, eten en digesteren als een van de pijlers van de Franse cultuur.

Het is die liefde die we terugzien in ‘Le pot-au-feu’, waarin de gerechten zó goed smaken dat het keukenhulpje regelmatig tot tranen toe geroerd is. Toch is de film niet een doorsnee verlekkerde ‘foodie’-productie, geen film over eten; volgens de regisseur ging het om iets anders. “’Le pot-au-feu’ is is geen film over gastronomie”, zegt Trần Anh Hùng, “maar een studie naar de uitdaging die de gastronomie stelt aan de de cinematografie.”

Let op: Elke Cineviller mag een +1 meenemen! Voer de actiecode ‘cinevillevriend’ in bij het kopen van je ticket. Zo houd je jouw filmgezel nog een eeuwigheid te vriend. Vergeet niet je Cinevillepas mee te nemen wanneer je je tickets ophaalt; en alleen samen kom je door de ticketcontrole! Je moet dus wel Cineviller zijn om gebruik te mogen maken van deze actie.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland