Bestel tickets

1963 – 103 min.

Le mépris

Au revoir, Jean-Luc Godard

In een van zijn meest toegankelijke en commercieel succesvolste films volgt Jean-Luc Godard elk pijnlijk detail in de ontbinding van het huwelijk van de onberispelijke Michel Piccoli en Brigitte Bardot, respectievelijk een filmscenarist en zijn vrouw.

 • Regie

  Jean-Luc Godard
 • Gesproken talen

  Frans, Engels, Duits, Italiaans
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli
 • Land van oorsprong

  Frankrijk, Italië
 • Genre

  Drama en Romantiek

In een van zijn meest toegankelijke en commercieel succesvolste films volgt Jean-Luc Godard elk pijnlijk detail in de ontbinding van het huwelijk van de onberispelijke Michel Piccoli en Brigitte Bardot, respectievelijk een filmscenarist en zijn vrouw. Scenarist Paul moet in opdracht van regisseur Fritz Lang (die zichzelf vertolkt) de Odyssee van Homerus herschrijven tot een toegankelijk script.

Een lastige opdracht, die nog verder gecompliceerd wordt door de bemoeienissen van de proleterige filmproducent Jeremy Prokosch. Ondertussen is ook Pauls huwelijk in de problemen geraakt en lonkt zijn vrouw – de bloedmooie Camille – opzichtig naar producent Jeremy.

Godard had de beschikking over een ruim budget, wat resulteerde in veel oogverblindende shots.

 

★★★★★ “Steeped in melancholy and a sense of mourning”   The Observer

★★★★ “This is one of the French new wave master’s seminal films, a satire on the making of a Hollywood-style movie that exploits Bardot’s femme fatale Camille with no less aplomb than Hollywood itself”   Times

★★★★★ “A knowing, tragic-comic aria for love and moviemaking”   Little White Lies

★★★★★ “The miracle here is that for all its use of irony and self-reflexive devices, ‘Le mépris’ still ends up with a considerable emotional punch”   Independent

 

Alle voorstellingen

Maandag 6 februari

Maandag 6 februari

20:15 u

Groene Zaal

Tickets kopen