Fabuch social cinema: Ella, Lady + Ada

Nederland, 2019, 70'
Regie : Fabian Jansen
Acteurs : Yootha Wong-Loi-Sing, Hubert Fermin, Maryam Hassouni, Yara Alink, Raymond Thiry

Fabian Jansen is een filmmaker uit Bartlehiem. Je kent hem misschien wel als  acteur in het programma De Vloer op (HUMAN)  en ‘Missie Aarde’ of van films zoals ‘Mannenharten’ en ‘Nena’. Op het toneel stond hij met gezelschappen als NNT, NTGent en Orkater.  In 2018 startte hij het eerste inclusieve filmgezelschap van Nederland, Fabuch Social Cinema. Met Fabuch produceert hij films, videoperformances en multimedia-projecten welke urgente verhalen tonen over én vanuit (de rand van) de samenleving. Fabian gelooft in sociaal inclusief ondernemen en probeert door de actieve en creërende deelname van kwetsbare mensen aan zijn films en projecten, deze ‘FutureTalents’ uit hun sociaal isolement te halen, een doel te geven en hun maatschappelijke en culturele participatie in de samenleving weer opgang te brengen en te stimuleren.

In dit programma zie je drie van zijn korte films.

Ella
Wanneer Ella aan haar avontuur als au-pair begint rekent ze niet op een rijk, gereformeerd domineesgezin in Friesland. Ook voor Klaasje, de dochter des huizes, is een oppas als Ella even wennen. De vriendschap van de gehandicapte, dorpse Klaasje en de stadse, mondige Ella zorgt dat Klaasje de moed vindt om in zichzelf te geloven. ‘Ella’ won o.a. de publieksprijs tijdens het 48Hr filmproject 2015 in Rotterdam.

Lady
Wanneer de 18-jarige Ethiopische vluchteling Lady hoort dat ze over vier dagen het land moet verlaten, vlucht ze de stad in om een keuze te maken tussen verdwijnen in de illegaliteit of terugkeren naar haar vaderland. Ze ontmoet de oude, dakloze Wander en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Samen dwalen ze door de stad waar zij nooit iets heeft gehad en hij alles is verloren. ‘Lady’ werd genomineerd voor ‘Noorderkroon 2018 Beste Film’ tijdens het Noordelijk Filmfestival van 2018.

Ada
Een korte film over de seksualiteit van de gehandicapte mens en de bijzondere zorg die sociaal sekswerkers en seksverzorgenden deze mensen kunnen bieden.

Wil je alleen ‘Ada’ zien dan kan dat ook. Klik hier voor speeltijden en tickets

Voorstellingen

DELEN: