Doven filmfestival: La Famille Bélier

Frankrijk, België, 2014, 106
Regie : Eric Lartigau
Acteurs : Louane Emera, Karin Viard en François Damiens

Op 29 september is het WereldDovenDag en in Leeuwarden wordt deze feestelijke dag extra gevierd met honderden doven uit binnen- en buitenland die naar de Culturele Hoofdstad komen.  Slieker organiseert in samenwerking met Friese Doven en Hoor Friesland in datzelfde weekend een minifestival met films over doof zijn, over hoe je dat doet: als dove meedraaien in een horende maatschappij en over hoe het is om als horend (en zingend!) kind in een dove familie op te groeien.

Het filmfestival wordt op donderdag 27 september tussen 19.00 en 19.30 feestelijk geopend met een drankje in de hal van Slieker. Om 19.30 uur wordt de eerste film vertoond, de feelgoodfilm ‘La Familia Belier’.

Iedereen in de familie Bélier is doof. Iedereen behalve Paula, de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen. Ondanks de puberteitsproblemen waarmee ze worstelt en ongeacht de handicap van haar familie, blijft Paula haar droom koesteren en zij hoopt dit plotselinge zangtalent te kunnen benutten.

Voorstellingen

DELEN: