Klassieker in Slieker: Un homme et une femme

Frankrijk, 1966, 102'
Regie : Claude Lelouch
Acteurs : Anouk Aimée, Jean- Louis Trintignant, Pierre Barouh, Simone Paris

Weduwe Anne Gauthier en weduwnaar Jean-Louis Duroc zijn allebei eenzame dertigers. Jean-Louis is autocoureur van beroep en Anne is scriptgirl bij de film. Ze ontmoeten elkaar wanneer ze hun kinderen op kostschool bezoeken en tussen de twee bloeit al snel iets moois op. Maar hun pijnlijke liefdesverleden blijft voor wrijving zorgen, ondanks de warme gevoelens die ze voor elkaar koesteren. Allebei zijn ze bang om weer gekwetst te worden, maar ondertussen brandt het verlangen naar de ander heviger dan ooit. De film won destijds de Gouden Palm van Cannes, Oscars voor beste buitenlandse film én beste originele scenario, en betekende Lelouch’ doorbraak naar het grote publiek.

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker ‘Un homme et une femme’ (1966). De film is onlangs gerestaureerd (4K) en weer te zien in de bioscoop. Winnaar van de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).

De digitale restauratie (4K) van ‘Un homme et une femme’ beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2016 in de sectie Cannes Classics, bij het vijftigjarig bestaan van de film. De restauratie werd gedaan door filmlaboratorium Eclair vanaf het originele zwartwit- en kleuren-negatief (35mm), onder supervisie van Claude Lelouch. Tegelijkertijd verschijnt de nieuwe film van Claude Lelouch, ‘Les plus belles années d’une vie’ (Paradiso Filmed Entertainment). Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar ‘Jean Louis’ en ‘Anne’, nu als tachtigers.

★★★★ VPRO Cinema
‘Aangrijpend en mooi gemaakt drama’

★★★★ de Volkskrant
‘Nog altijd mooi en verrassend fris’

 

Voorstellingen

vr 10 juli 2020
19:05
Roze Zaal
za 11 juli 2020
15:45
Blauwe Zaal
zo 12 juli 2020
11:00
Blauwe Zaal
di 14 juli 2020
13:30
Blauwe Zaal
wo 15 juli 2020
15:30
Blauwe Zaal
DELEN: