Bestel tickets

2024 – 105 min.

Indië verloren…

Laatste kans!

De documentaire 'Indië verloren… selling a colonial war' onthult hoe de Nederlandse overheid decennialang het frame van een gerechtvaardigde oorlog in Indonesië (1945-1949) in stand hield door framing, propaganda en politieke besluiten.

 • Regie

  In-Soo Radstake
 • Gesproken talen

  Nederlands

Informatie

 • Land van oorsprong

  Nederland
 • Genre

  Documentaire

De documentaire ‘Indië verloren… selling a colonial war’ onthult hoe de Nederlandse overheid decennialang het frame van een gerechtvaardigde oorlog in Indonesië (1945-1949) in stand hield door framing, propaganda en politieke besluiten. De film laat zien hoe onder het mom van ‘politionele acties’ de politiek deze strijd wist te verkopen aan de bevolking, en waarom er geen aandacht was voor het geweld aan de andere kant tijdens de Bersiapperiode.

Internationaal gerenommeerde historici uit onder andere Indonesië, Australië, Amerika en Nederland komen aan het woord om inzicht te bieden in deze complexe geschiedenis. ‘Indië verloren…’ plaatst zo, voor het eerst, deze oorlog en deze geschiedenis in de internationale politieke context van destijds en laat zien hoe de verschillende frames tot op de dag van vandaag doorwerken.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland