In Fabric

Verenigd Koninkrijk, 2018, 118'
Regie : Peter Strickland
Acteurs : Fatma Mohamed, Leo Bill, Hayley Squires, Steve Oram, Julian Barratt

Als jurken konden doden
‘In Fabric’ is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist.

Peter Strickland (‘Berberian Sound Studio’, ‘the Duke of Burgundy’) toont zich opnieuw een meester in stijl. In Fabric is een lofzang op genrefilms uit voorbije jaren, en het resultaat van een hartstochtelijk plezier in filmmaken.

★★★★ NRC Handelsblad
 ‘Een rode jurk die ’s nachts door huizen spookt, brandmerken achterlaat en wasmachines laat exploderen. ‘In Fabric’ is een claustrofobisch vormgegeven labyrint.Claustrofobisch vormgegeven labyrint’

★★★★ de Volkskrant
‘Merkwaardig verleidelijk en bovenal een film over fetisjen’

★★★★ Trouw
‘In Fabric is niet alleen een griezelig-komische kritiek op consumentisme. Dit is vooral een film die een mysterie maakt van de gewoonste interacties’.

Voorstellingen

DELEN: