IepenAIR bios: Moonlight

Verenigde Staten, 2016, 110
Regie : Barry Jenkins

Iepen UP organiseert deze zomer samen met Slieker en het Noordelijk Filmfestival een geweldig leuke Iepen AIR BIOS! Met food, muziek, een tof voorprogramma met talks, video en iedere avond een host én de beste films natuurlijk! Stuk voor stuk bijzondere verhalen over hoe we samenleven in een wereld die steeds verandert. En wat is er leuker om deze films te zien samen met je beste vrienden, je buren of juist mensen die je nog nooit eerder hebt ontmoet!

Toegang voor alle vier filmavonden is gratis.

Op 24 en 25 augustus strijkt de openluchtbios neer op het Gouverneursplein in Leeuwarden. Op 31 augustus en 1 september is de bios te vinden in Bilgaard, aan de rand van het Leeuwarder Bos.

Za 1 sept | 20:30 | Bilgaard-rand Leeuwarder Bos
MOONLIGHT

Fantastische film die drie fases belicht uit het leven van de Afro-Amerikaan Chiron. Hij leeft in een ruige buurt van Miami en worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid en seksuele geaardheid. Winnaar van de Oscar voor beste film.

Nu in de Verenigde Staten het geweld tegen Afro-Amerikanen en homofobie weer aan de orde van de dag is, breng Barry Jenkins ons een hartverscheurend en uitermate actueel verhaal over de strijd je eigen seksualiteit te accepteren. Gedurfd ook, want in films over seksuele geaardheid spelen niet-blanken zelden de hoofdrol. Jenkins baseerde zijn tweede speelfilm op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en verwerkte er tevens autobiografische elementen in. Zijn eerste film uit 2008 (‘Medicine For Melancholy’) bleef tamelijk onopgemerkt, maar met Oscarwinnaar ‘Moonlight’ beleefde Jenkins zijn grote doorbraak.

Voorstellingen

DELEN: