Bestel tickets

2023 – 91 min.

How to have sex

Laatste kans!

'How to have sex' is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk.

 • Regie

  Molly Manning Walker
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake
 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk
 • Genre

  Drama

Best. Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden.

‘How to have sex’ is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is. Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel ‘How to have sex’ nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

★★★★ ‘Deze debuutfilm van de Britse Molly Manning Walker is even aangrijpend als subtiel’ – VPRO Cinema

★★★★ ‘How to Have Sex duikt steeds net onder de tiener-hedonistische oppervlakte, waar zoveel meer gaande is’ – de Volkskrant

★★★★ ‘Verplicht kijkvoer voor wie eerste seksuele stappen zet én voor iedereen die nog gelooft dat “slechte seks beter is dan geen seks” – NRC

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland