Hors normes (The specials)

Frankrijk, 2019, 114'
Regie : Olivier Nakache, Éric Toledano
Acteurs : Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent

Deze film is thuis te zien via Picl

HORS NORMES zien vanaf je eigen bank?

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Uit het leven gegrepen
‘Hors normes (The Specials)’ is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van ‘Intouchables’). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Opvang van autistische kinderen
Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Oprechte film
Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms ‘Intouchables’, ‘Samba’ en ‘C’est la vie’. Hun nieuwste film, Hors Normes (The Specials), is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is ‘Hors Normes (The Specials)’, een oprechte film met een inspirerende boodschap.

★★★★ Trouw
‘Klein geluk in een persoonlijke feelgoodfilm’. ‘Een krachtige aanklacht’. ‘Een van Vincent Cassels beste rollen’

★★★★ VPRO/Cinema
‘Bijzonder aanstekelijk’. ‘Prachtig gespeeld’. ‘Aanstekelijk feelgoodverhaal’

Voorstellingen

ma 6 april 2020
20:00
DELEN: