Bestel tickets

2023 – 111 min.

Het smelt

Laatste kans!

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

 • Regie

  Veerle Baetens
 • Gesproken talen

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Charlotte de Bruyne, Rosa Marchant
 • Land van oorsprong

  België, Nederland

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Naar de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Toen Veerle Baetens, die met ‘Het smelt’ als regisseur debuteert, de roman van Lize Spit voor het eerst las was ze direct zeer onder de indruk van de eenzaamheid van Eva. De volwassen Eva (Charlotte De Bruyne) is een kwetsbare persoon die midden in de winter, en met een betekenisvol blok ijs in haar auto, besluit de confrontatie met de kwelgeesten uit haar jeugd aan te gaan. De jonge Eva (Rosa Marchant) werd verwaarloosd door haar ouders en de pogingen om als dertienjarige vrienden te maken, lieten diepe sporen na. Een indringende coming of age.

‘Het smelt’ geeft een krachtig gevoel van hoe wreed kinderen tegen elkaar kunnen zijn. Er is ook een bijkomende erkenning van de soms schokkende medeplichtigheid van volwassenen, hetzij door onverschilligheid, hetzij door een instinct om hun eigen kinderen te beschermen.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland