Green Book

Verenigde Staten, 2018, 130'
Regie : Peter Farrelly
Acteurs : Viggo Mortensen, Mahershala Ali

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Viggo Mortenson en Oscarwinnaar Mahershala Ali zijn beide genomineerd voor een Oscar voor hun rollen in deze film. Ook het scenario en de montage van deze film zijn beloond met een nominatie.

★★★★★ VPRO Cinema
“De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig. Een feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie”

Voorstellingen

DELEN: