Seniorenfilm: Gloria Bell

Verenigde Staten, 2018, 102'
Regie : Sebastián Lelio
Acteurs : Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera

Sebastián Lelio maakte na zijn Oscarwinnende ‘Una mujer fantástica’ en ‘Disobedience’ een shot-for-shot remake van zijn eigen Chileense film ‘Gloria’ (2013). Na actrice Paulina García is het nu Oscarwinnares Julianne Moore in een sprankelende hoofdrol als de gescheiden ‘Gloria Bell’, een onafhankelijke vrouw van in de vijftig. Overdag is ze druk met haar baan en kersverse kleinkind, ’s avonds staat ze graag op de dansvloer in vrijgezellenclubs. Totdat ze een ongemakkelijke romance begint met een man die ze aan de bar oppikt (een kwetsbare John Turturro) en de zorgvuldige balans in haar leven verstoord raakt.

We zien Gloria vooral in alledaagse situaties, ontspannen samen met zichzelf, in de auto meezingend met Olivia Newton-John. Maar met de liefdesaffaire komen ook de pijnlijke momenten, zoals tijdens een desastreus verlopen tripje naar Las Vegas. Hoewel Gloria dapper koers probeert te houden in haar leven, vangen we soms een glimp op van een diepere tristesse.

Extra vertoning 26 september
Heeft u ‘Gloria Bell’ gemist tijdens de seniorenvoorstelling van 19 september? We draaien de film nogmaals op donderdag 26 september om 11:00 uur. Dan is het geen seniorenvoorstelling en schenken we geen koffie en thee, maar u profiteert wel van de voordelige ticketprijs van € 7,75. U kunt uw tickets voor die vertoning hier kopen.

Voorstellingen

DELEN: