Fabian Jansen: Ada

Nederland, 2020, 30'
Regie : Fabian Jansen
Acteurs : Birgit Welink, Fabian Jansen, Tim Helderman, Tamara Schoppert

Ada (32) zorgt, maar dan met seks. Haar werk bestaat uit fysieke liefde en omgaan met beperkingen. Het gaat eigenlijk altijd wel goed, maar vandaag is het allemaal iets wankeler van evenwicht. Gedurende de 24 uur die we haar volgen zetten we als toeschouwer telkens een stap terug in de tijd en zien we wat de dag met haar deed, wat dit werk voor haar betekent en wat het teweegbrengt bij haar cliënten, voor wie ze vol passie zorg draagt. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Fabuch Social Cinema over ‘Ada’: “Deze korte film is gemaakt omdat we de roep om fysieke liefde en genegenheid onder mensen met een beperking een gezicht willen geven, om de positie van sociaal sekswerkers en seksverzorgenden te versterken en omdat we willen bevragen waarom deze vorm van zorg niet automatisch onder de zorgwet valt. We willen collectief bewustzijn creëren en de politiek wakker schudden.”

Dit voorjaar zette Fabuch Social Cinema vanuit thuisbasis stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden samen met diverse partners een impactcampagne omtrent ‘Ada’ op. De film is vijf dagen online aangeboden en vanaf nu bij Slieker te zien op het grote doek!

Wil je ‘Ada’ maar ook zijn andere films ‘Ella’en ‘Lady’ zien, klik dan hier!

Voorstellingen

DELEN: