Ema

Chili, 2019, 102'
Regie : Pablo Larrain
Acteurs : Gael García Bernal, Mariana Di Girolamo

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Schuld, liefde, hoop en verlangen komen samen in dit audiovisuele spektakel, dat nog lang bijblijft.

Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van Ema, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor. De Chileense Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film ‘Jackie’ (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor 3 Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (‘Tony Manero’, ‘Post Mortem’ en ‘No’) en de veelgeprezen biopic ‘Neruda’, over de gelijknamige dichter.

★★★★ de Volkskrant
‘Ema’ is geen betoog, maar een ervaring – vaak sensueel, soms bloedirritant, en steeds meeslepend’. ‘Met het raadselachtige, door reggaeton opgezweepte ‘Ema’ bewijst Pablo Larraín zich als een van de grootste hedendaagse regietalenten’. ‘Filmmaken kan Larraín als geen ander’.

★★★★ NRC Handelsblad
‘Vooral de manier waarop Larraín zijn verhaal vormgeeft, maakt het weerbarstige ‘Ema’ tot een fascinerende film’. ‘Soms frustreert de film, maar de enigmatische ‘Ema’ (sterk neergezet door Mariana Di Girolamo) blijft nog dagen door je hoofd spoken’

★★★★ Trouw
“Schitterende ontregelende soundtrack van elektro- componist Nicolas Jaar’. ‘De beste films zijn ontregelende films. Films die zo eigen zijn dat ze verlangen dat de kijker naar de film komt en zich laat overweldigen. Zo’n film is ‘Ema’. Rauw, energiek, vurig”

 

Voorstellingen

DELEN: