Bestel tickets

2023 – 124 min.

El topo

Jodorowsky specials

Jodorowsky’s knotsgekke western zoekt een alternatief voor de Hollywood mainstream en blijft een van de meest controversiële en gewelddadige quasi-western headtrips ooit gemaakt.

 • Regie

  Alejandro Jodorowsky
 • Gesproken talen

  Spaans

Informatie

 • Acteurs

  Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, José Legarreta
 • Land van oorsprong

  Mexico

De “psychedelische western” ‘El topo’ uit 1970 volgt een brutale revolverheld die zijn jonge zoon achterlaat in zijn zoektocht om vier revolvermeesters te verslaan alvorens hij opgenomen te worden door een ondergrondse groep kleine mensen, verlamden en misvormde individuen die door de maatschappij worden gemeden.

Deze eigenzinnige klassieker werd indertijd enthousiast aangeprezen door John Lennon en Yoko Ono en startte het fenomeen “midnight movie”, door jarenlang in het Elgin Theater in New York te draaien. De voormalige Beatle zou de rechten van ‘El topo’ kopen en de financiering verzekeren voor Jodorowsky’s volgende film, ‘The holy mountain’. Klassieke Americana en Europese avant-garde sentimenten botsen met Zen Boeddhisme en referenties naar de Bijbel terwijl het mystieke titelpersonage (gespeeld door Alejandro Jodorowsky zelf) zich een bizarre weg waant naar allegorisch zelfbewustzijn en wederopstanding.

Alle voorstellingen

Zaterdag 29 april

Zaterdag 29 april

16:15 u

Groene Zaal

Tickets kopen

Maandag 1 mei

Maandag 1 mei

20:00 u

Groene Zaal

Tickets kopen