El Reino

Spanje, 2018, 122'
Regie : Rodrigo Sorogoyen
Acteurs : Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou

Corrupt politiek systeem
Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem. Manuel is echter vastberaden en doet er alles aan om zijn macht te behouden. Een Spaanse politicus, rijk geworden door schimmige deals en connecties, dreigt zijn partij te gronde te richten wanneer hij zelf in een schandaal verwikkeld raakt.

De politieke thriller ‘El Reino’ (‘The Realm’) was één van de grote winnaars dit jaar bij de uitreiking van de Goya’s, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (‘Que Dios Nos Perdone’, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

Energiebom van een thriller
★★★★ De Volkskrant
“El reino is een spektakel, spannend, wrang, niet zelden theatraal of komisch absurd, met een ijzersterke acteur in de hoofdrol (Antonio de la Torre, goed voor een van de zeven Goya’s) die dienstdoet als houvast in de orkaan.” ‘Een energiebom van een thriller over een wijdvertakt systeem van corruptie in de Spaanse politiek”.

★★★★ VPRO/Cinema
“de energieke cameravoering, opzwepende technosoundtrack en intense acteurs nemen je gaandeweg mee naar een razend spannende finale”.

 

Voorstellingen

DELEN: