Echo

IJsland, 2019, 82'
Regie : Rúnar Rúnarsson
Acteurs : Sigurmar Albertsson, Sif Arnarsdóttir, Bent Kingo Andersen, Ari Arnarson

Deze film is thuis te zien via Picl.

ECHO zien vanaf je eigen bank?

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Een menselijke eindejaarsfilm uit IJsland. Terwijl de mensen zich opmaken voor de feestdagen, valt een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Middenin het land staat een boerderij in brand. Op en school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man. In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

De film was ook te zien tijdens het Noordelijk Film Festival. Het publiek waardeerde deze bijzondere mozaïekfilm met een 8,1!

Parool
‘Volop filmmagie én een realistisch beeld van de feestdagen’. ‘Rúnarssons toont in de opeenstapeling van menselijke momenten hoe onze communicatiemiddelen fysiek samenzijn in de weg staan en hoe de kapitalistische maatschappij mensen tegen elkaar uitspeelt. Als dat geen kerstgedachte is.’’

NRC/Handelsblad
“Een originele decemberfilm. Sommige kleine scènes zijn levende schilderijen.” “Wie een drukkend besef van de helaasheid der dingen maar moeilijk kan onderdrukken in december, zal de fijnzinnige weemoed van Echo kunnen waarderen.”

Voorstellingen

DELEN: