Doven filmfestival: Doof Kind

Nederland, 2017, 71
Regie : Alex de Ronde

Op 29 september is het WereldDovenDag en in Leeuwarden wordt deze feestelijke dag extra gevierd met honderden doven uit binnen- en buitenland die naar de Culturele Hoofdstad komen. Slieker organiseert in samenwerking met Friese Doven en Hoor Friesland in datzelfde weekend een minifestival met films over doof zijn, over hoe je dat doet: als dove meedraaien in een horende maatschappij en over hoe het is om als horend (en zingend!) kind in een dove familie op te groeien.

De film Doof Kind draait zaterdag 29 september om 19.15 uur. Filmmaker Alex de Ronde zal samen met zijn zoon Tobias aanwezig zijn om na de film na te praten en vragen te beantwoorden. Een tolk gebarentaal is aanwezig.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. Hij onderhoudt een innige relatie met zijn iets oudere, horende broer, Joachim. Samen blikken ze terug op hun jeugd.

Voorstellingen

DELEN: