Don’t Look Up

Verenigde Staten, 2021, 139'
Regie : Adam McKay
Acteurs : Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry

‘Planetendoder’
Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave.

Wat is er nodig om de wereld omhoog te laten kijken?
Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry). Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!

Sterrencast
Een duizelingwekkende sterrencast bevolkt deze film, waaronder Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry, Ron Perlman en Mark Rylance. en dan zijn we er nog niet. Ook Ariana Grande en Kid Cudi zijn te zien als fictieve popster en dj.

Voorstellingen

DELEN: