2023 – 90 min.

Daughters

Movies that Matter

Zeer intieme documentaire die open en kwetsbaar kijkt naar een moeilijk onderwerp: Maja, Hedvig en Sofia moeten omgaan met de zelfdoding van hun moeder Carolina. Na afloop is er een kort nagesprek en een workshop over verlies en rouwverwerking.

 • Regie

  Jenifer Malmqvist
 • Gesproken talen

  Zweeds
 • Ondertiteling

  Engels

Informatie

 • Land van oorsprong

  Zweden
 • Genre

  Documentaire

Maja, Hedvig en Sofia moeten omgaan met de zelfdoding van hun moeder Carolina. Alle drie worstelen ze  hier op hun eigen manier mee. Nu ze volwassen worden, proberen ze samen grip te krijgen op wat er is gebeurd. ‘Daughters volgt de zussen, zowel niet lang nadat het is gebeurd als een paar jaar later, als ze de volwassenheid naderen. We ontmoeten drie stabiele, ogenschijnlijk gelukkige jonge vrouwen. Maar onder de oppervlakte worstelen ze. Met hun herinneringen aan Carolina en haar zelfdoding. Met het feit dat mensen er niet over praten. En met hun eigen gevoelens van schuld en woede. Voorzichtig vinden ze manieren om met hun ervaring om te gaan. En ondertussen geven ze ons, de kijker, de kans om te reflecteren op een onderwerp dat steeds minder taboe is.

De film wordt geïntroduceerd door een ervaringsdeskundige. Na afloop is er een kort nagesprek en een workshop over verlies en rouwverwerking.

Let op: de film heeft een Engelstalige ondertiteling (en is Zweeds gesproken).

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland