Corpus Christi

Polen, 2019, 116'
Regie : Jan Komasa
Acteurs : Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.

★★★★★ VPRO/Cinema
“Acteur Bielenia is perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama vakkundig af”

★★★★ de Volkskrant
“Robuust en zelfverzekerd schakelt Komasa tussen verschillende stijlen, telkens met een onmiskenbaar gevoel voor timing en toon”. “Met Corpus Christi bewijst Jan Komasa zich als een van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema”

★★★★ Trouw
“Een krachtig Pools drama over een vreemde Verlosser”

Deze film is ook via Slieker te zien op Picl!

Voorstellingen

DELEN: