Climax

Frankrijk, 2018, 95'
Regie : Gaspar Noé
Acteurs : Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

Dansfeestje in Dante’s hel
Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand. Alle stadia als in Dante’s hel worden doorlopen, met een sensuele, filmische energie zoals waarschijnlijk alleen Noé die kan creëren.

Gesamtkunstwerk
Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt. De dansers zijn geen acteurs, maar schitteren als een eclectisch en hypnotiserend collectief. De manier waarop de camera naadloos vloeit en samenwerkt met de fysieke expressie van de dansers is wonderbaarlijk, aanstekelijk en meeslepend. Een gesamtkunstwerk van Noé, zijn vaste cameraman Benoît Debie (‘Spring Breakers’) en choreografe Nina McNeely (Rihanna, Major Lazer), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin).

Let op: Climax is slechts 1 week te zien!

Hoofdprijs in Cannes
‘Climax’ was een van de meest besproken en  bejubelde films van het afgelopen filmfestival Cannes en won de hoofdprijs in de Quinzaine des Réalisateurs.

Voorstellingen

DELEN: