Buladó

Nederland, 2020, 86'
Regie : Eché Janga
Acteurs : Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

‘Buladó’ is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

★★★★ De Volkskrant
“Regisseur Janga weet opnieuw een shot mysterie en spiritualiteit in de doorgaans zo nuchtere Nederlandse cinema te injecteren”. “fris, eigenzinnig en verrijkend”

★★★★ Trouw
“Bezielde rol van de debuterende Tiara Richards die zich tegenover Antilliaanse oudgedienden Everon Jackson Hooi en Felix de Rooy prima staande houdt.”“Knap zoals regisseur Eché Janga de rollen subtil omdraait.”

★★★★ VPRO Cinema
“Prachtige, persoonlijke vertelling van regisseur Janga (Helium), die steeds de juiste toon weet te treffen en in de jonge Richards een fenomenale hoofdrolspeler heeft.”

Voorstellingen

zo 25 oktober 2020
15:35
Roze Zaal
wo 28 oktober 2020
15:30
Roze Zaal
Laatste kans
DELEN: