Bestel tickets

2023 – 112 min.

Blow-up (met introductie)

Slieker Saluut

Op zaterdag 23 september geeft filmmaker en -kenner Henk Penninga een introductie bij deze klassieker. Over de Italiaanse regisseur Antonioni en waarom deze film de doorbraak was van Jane Birkin.

 • Regie

  Michelangelo Antonioni
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Geen

Informatie

 • Acteurs

  Jane Birkin, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, David Hemmings
 • Land van oorsprong

  Verenigd Koninkrijk, Italië
 • Genre

  Thriller

Thomas (David Hemmings) is een Londense fotograaf die zijn tijd doorbrengt met het fotograferen van fotomodellen. Op een dag denkt hij dat hij iets veel sinisterders heeft gefotografeerd: een moord. Nadat hij foto’s heeft gemaakt in het park, ziet Thomas tot zijn afgrijzen een dubbelzinnig beeld op de loer liggen aan de rand van het kader, dat een schaduw zou kunnen zijn, maar op een pistool lijkt. Het enige wat duidelijk is, is dat de vrouw (Vanessa Redgrave) op de foto in zijn studio is verschenen – en de foto’s wil hebben die hij heeft genomen.

Slieker Saluut
De debuutfilm van Jane Birkin, die in de eerste Engelstalige film van Antonioni direct een grote indruk maakte. Op het publiek maar ook op veel regisseurs. Het was dan ook niet gek dat ze na ‘Blow-up’ vele hoofdrollen speelde in films van onder andere Godard en Varda. Birkin overleed in juli dit jaar en een Slieker Saluut is dan ook op zijn plaats voor dit toonaangevende icoon.

Lezing van Henk Penninga!
Op zaterdag 23 september zal filmmaker en -kenner Henk Penninga een introductie geven tot Antonioni en jullie haarfijn vertellen waarom de film ‘Blow-up’ het startschot was van een uitermate fascinerende acteercarrière voor Jane Birkin.

Wil je een reguliere voorstelling bijwonen van deze prachtige klassieker? Klik dan hier.

 

 

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland