Bestel tickets

2023 – 83 min.

Benefiet: Queens

Benefiet Marokko & Libië

Slieker organiseert op woensdag 27 september een speciale benefietvoorstelling van 'Queens' voor Marokko en Libië. De gehele kaartverkoop van deze voorstelling zal worden gedoneerd aan de slachtoffers. 

 • Regie

  Yasmine Benkiran
 • Gesproken talen

  Arabisch
 • Ondertiteling

  Engels

Informatie

 • Acteurs

  Nisrin Erradi, Nisrine Benchara, Rayhan Guaran
 • Land van oorsprong

  Marokko, Frankrijk
 • Genre

  Avontuur en Drama

Marokko werd op 8 september opgeschrikt door een zware, verwoestende aardbeving. Nog geen twee dagen later werd Libië getroffen door overstromingen met vele doden tot gevolg. Slieker organiseert daarom een speciale benefietvoorstelling van ‘Queens’ voor beide getroffen gebieden. De gehele kaartverkoop van deze voorstelling zal worden gedoneerd aan de slachtoffers. 

Over de film: Met een knipoog naar ‘Thelma and Louise’ volgt de Marokkaanse regisseur Yasmine Benkiran twee vrouwen en een jong meisje met een fixatie op heksen en menselijke djinns met geitenhoeven terwijl ze door de woestijn rijden in een poging om vrij te komen. Zineb (Nisrin Erradi) is een veroordeelde drugsdealer die ontsnapt aan bewakers wanneer ze hoort dat Ines, haar 11-jarige dochter, misschien naar een tehuis wordt gestuurd. Ze redt Ines en kaapt vervolgens een vrachtwagen waarvan ze de monteur, Asma (Nisrine Benchara), dwingt om hun chauffeur te zijn. Asma vindt dat haar ontvoering een soort bevrijding is van haar man, die haar loon inpikt. De toon van de film begint licht maar neemt naarmate het verhaal vordert een grimmiger karakter aan; Zineb heeft weliswaar een zwaar leven gehad maar is niet onschuldig of bijzonder sympathiek.

‘Queens’, een ode aan vrouwelijkheid, vrijheid en de glorie van de Marokkaanse Atlas, werd geselecteerd om de Venice Critics’ Week af te sluiten. De benefietvoorstelling zal een speciale voorpremière zijn, de film zal pas volgend jaar in de bioscopen te zien zijn.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Woensdag 27 september

Woensdag 27 september

20:15 u

Blauwe Zaal

Tickets kopen