Atlantique

Senegal, 2019, 105'
Regie : Mati Diop
Acteurs : Ibrahima Mbaye, Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Nicole Sougou

Deze film is thuis te zien via Picl

ATLANTIQUE zien vanaf je eigen bank?

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


‘Atlantique’ is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

‘Atlantique’ is de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.

★★★★★ NRC Handelsblad
‘Opwindend, magisch, maar nergens ongrijpbaar’

★★★★ VPRO/Cinema
‘Verweeft liefdesverhaal met de wereld van geesten’

★★★★ de Volkskrant
‘Ontroerend relaas over afwezigheid’

Voorstellingen

DELEN: