Arcadia: Under the tree + inleiding

IJsland, 2018, 89'
Regie : Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Acteurs : Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson, Steinþór Hróar Steinþórsson

Atli wordt door zijn vrouw het huis uit gezet, en gaat weer bij zijn ouders wonen. Hij verwacht terug te komen in een rustige wijk, maar niets is minder waar. Zijn ouders zijn verwikkeld in een bittere burenruzie. Inga en Baldvin zijn de trotse eigenaren van de enige boom in de buurt. De grote, mooie boom in hun tuin blokkeert echter de zon op de veranda van amateur scherpschutter Konrad en zijn veel jongere, atletische vrouw Eybjorg. De twee stellen zouden niet méér van elkaar kunnen verschillen, en de situatie ontwikkelt zich al snel van kinderachtig tot catastrofaal. Bezit wordt vernield, huisdieren verdwijnen op mysterieuze wijze en overal worden beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Bovendien gaat er ook nog het gerucht de ronde dat iemand de buurman heeft gezien met een kettingzaag…

‘Under the tree’ in Fryslân?
Voorafgaand aan de film nemen advocaten Rudolf Knegtering en Tine Liefke Wiersma van Rotshuizen Geense Advocaten je mee met voorbeelden uit de rechtspraktijk waarbij overhangende bomen, schuttingen en andere erfafscheiding een rol spelen. Soms is de werkelijkheid nog vreemder dan fictie!

Op 18 juli van 19.30 tot 21.00 uur vindt er in café Thús o.l.v. Klaas Sietse Spoelstra een thema-beraad plaats over de rechten van de natuur.

Op 23 juli vind er i.s.m. Rechtbank Noord Nederland in Leeuwarden een rechtszaak plaats over het lot van een boom. Meer informatie vind je hier: Bosk Flyer rechten van de natuur.

Voorstellingen

wo 6 juli 2022
19:30
Blauwe Zaal
DELEN: