Bestel tickets

2023 – 93 min.

Anselm

Laatste kans!

Wim Wenders ('Paris, Texas', 'Himmel uber Berlin') creëert een uniek portret dat diep in het werk van hedendaags kunstenaar Anselm Kiefer duikt.

 • Regie

  Wim Wenders
 • Gesproken talen

  Duits
 • Ondertiteling

  Nederlands

Informatie

 • Acteurs

  Anselm Kiefer
 • Land van oorsprong

  Duitsland
 • Genre

  Documentaire

Deze unieke filmervaring duikt diep in het werk van een kunstenaar en onthult zijn levenspad, inspiratie en creatieve proces. Het verkent zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis.

Verleden en heden worden met elkaar verweven om de grens tussen film en schilderij te vervagen, waardoor het publiek volledig wordt ondergedompeld in de opmerkelijke wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, Anselm Kiefer. Wim Wenders maakte dit unieke portret in twee jaar tijd.

Wenders’ interesse in het werk van Kiefer is logisch. Deze Duitse kunstenaar maakt grootse kunst met een hoofdletter K: gewichtige stukken die hun vaak ruwe en industriële materialiteit verbinden aan een even macabere als speelse vorm van schoonheid. Als generatiegenoten deelden Kiefer en Wenders – overigens dierbare vrienden van elkaar – bovendien een bepaalde artistieke missie om in hun werk het naoorlogse Duitsland te confronteren met zijn trauma’s. In zekere zin onderzoekt Wenders via Kiefer hier dus ook een deel van zijn eigen kunstenaarschap.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland