Annette

Frankrijk, Verenigde Staten, 2021, 140'
Regie : Leos Carax
Acteurs : Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Russell Mael, Ron Mael

Henry (Adam Driver) is een beruchte stand-upcomedian met een vlijmscherpe humor, Ann (Marion Cotillard) een internationaal bekende operazangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamoureus koppel. Wanneer hun eerste kindje wordt geboren, dochtertje Annette, zet dit hun leven op zijn kop. Want Annette blijkt een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave. Volgens Cineville: ‘Mooiste film van het jaar. Totally weird & wonderful!’

Leos Carax (‘Holy motors’, ‘Les amants du Pont-Neuf’) is sinds de jaren ‘80 het buitenbeentje van de Franse cinema en doet met ‘Annette’ zijn reputatie als verrassende en eigenzinnige filmmaker alle eer aan. Een muzikale rollercoaster van epische proporties vol duizelingwekkende audiovisuele ideeën. Een wervelende onderdompeling in de wondere wereld van zowel regisseur Carax en van de cultband Sparks (‘This town ain’t big enough for both of us’).

Vreemd, betoverend, donker en onverwacht. ‘Annette’ was de Openingsfilm van het Filmfestival van Cannes, waar de film meteen ook twee prijzen in de wacht wist te slepen: de Palm voor Beste Regie en -niet onverwacht- de Soundtrack Award.

VARA Gids
‘Een rollercoaster van formaat. Intrigerend en vakkundig gemaakt. Adam Driver is de ster van de film.’

★★★★ – De Morgen
“Een geflipte musical die op een unieke manier verkent wat roem en ambitie bij een mens (en zijn gezin) kunnen aanrichten.”

★★★★ – The Guardian
“De film ‘Annette’ (die Carax teder opdraagt ​​aan zijn dochter Nastya) is verrassend toegankelijke kost: avontuurlijk, anarchistisch en onverwacht oprecht.”

Voorstellingen

DELEN: