Bestel tickets

2023 – 117 min.

American fiction

Eenmalig

Hilarisch scherpe satire over een gefrustreerde schrijver die genoeg heeft van de vermoeide en beledigende stijlfiguren die worden gebruikt door de gevestigde orde die profiteert van 'zwart' entertainment.

 • Regie

  Cord Jefferson
 • Gesproken talen

  Engels
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Land van oorsprong

  Verenigde Staten
 • Genre

  Drama en Komedie

Scherpe satire over een Afro-Amerikaanse romanschrijver die uit frustratie besluit een boek vol clichés over zwarte Amerikanen te schrijven. En dat wordt een daverend succes… ‘American fiction kreeg maar liefst vijf Oscar-nominaties (waaronder Beste Film), maar werd niet officieel in Nederland uitgebracht. Nu krijgen wij de unieke kans hem vlak voor de Oscar uitreikingen in Slieker te vertonen!

American fiction is gebaseerd op de roman ‘Erasure’ van Percival Everett uit 2001. We volgen een romanschrijver die het zat is dat de gevestigde literaire orde profiteert van zwart amusement. Onder een pseudoniem schrijft hij een bizarre satire over stereotiepe ‘zwarte’ boeken, die hem vervolgens in het hart drijft van de hypocrisie en waanzin die hij zegt te verafschuwen. Slim, grappig en aangrijpend: ‘American fiction laat je net zo vaak lachen als dat het je aan het denken zet.

Afbeeldingen

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland