Bestel tickets

2023 – 95 min.

Aguirre, der Zorn Gottes (+ kort video essay)

Close up

De film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf: een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre (de onvergetelijke Klaus Kinski).

 • Regie

  Werner Herzog
 • Gesproken talen

  Duits
 • Ondertiteling

  Nederlands
Bestel tickets

Informatie

 • Acteurs

  Klaus Kinski, Helena Rojo, Ruy Guerra
 • Land van oorsprong

  Duitsland, Mexico
 • Genre

  Biografie en Drama

De film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf: een groep Spaanse veroveraars op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre. Met Fitzcarraldo is ‘Aguirre, der Zorn Gottes’ de archetypische Herzog-film over mannen die hun grenzen verleggen en anderen meeslepen in hun poging tot succes. Klaus Kinski is de onvergetelijke Aguirre, de conquistador die El Dorado wil vinden in het Zuid-Amerikaanse regenwoud.De film is legendarisch, de regisseur is legendarisch en, vooral, de hoofdrolspeler is legendarisch.

Geen filmnaslagwerk laat het onvermeld: Herzogs ‘Aguirre, der Zorn Gottes’ staat in dezelfde lijn als Stanley Kubricks ‘2001: A apace odyssey’ en Francis Ford Coppola’s ‘Apocalypse now’: grote films, waarvoor de regisseurs tot het uiterste gingen om ze te realiseren. Zijn film – waarvoor cast en crew evenveel ontberingen leden als de fictieve personages – laat je de woestheid en de kracht van het tropisch woud ervaren.

Woest is ook Aguirre, huiveringwekkend overtuigend gespeeld door Kinski met zijn wijd opengesperde blauwe ogen, en onderhuids dreigend de soundtrack met natuurgeluiden en composities van de Duitse krautrockband Popol Vuh.

> Extra bij deze film
Voorafgaand aan de film vertonen we het korte, absurde video essay ‘Werner Herzog is nog a chicken’, van Filmkrant redacteuren Joost Broeren-Huitenga en Kees Driessen, met verwijzingen naar een flink aantal Herzog films en ook voice-overs van Werner himself.

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland