Doven filmfestival: A Quiet Place

Verenigde Staten, 2018, 90
Regie : John Krasinski
Acteurs : Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds

In de subtiele thriller ‘A Quiet Place’ probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De ouders worden gespeeld door Emily Blunt (The Girl on the Train) en John Krasinski (13 Hours). Noah Jupe speelt hun zoon en Millicent Simmonds hun (dove) dochter. Een intelligente nagelbijter van een film. Silence never sounded so terrifying..</

Op 29 september is het WereldDovenDag en in Leeuwarden wordt deze feestelijke dag extra gevierd met honderden doven uit binnen- en buitenland die naar de Culturele Hoofdstad komen. Slieker organiseert in samenwerking met Friese Doven en Hoor Friesland in datzelfde weekend een minifestival met films over doof zijn, over hoe je dat doet: als dove meedraaien in een horende maatschappij en over hoe het is om als horend (en zingend!) kind in een dove familie op te groeien.

★★★★ De Volkskrant
“Met de horrorfilmsensatie A Quiet Place zocht en vond regisseur Krasinski angstaanjagende momenten in het alledaagse. Geheim wapen is de 15-jarige dove actrice Millicent Simmonds, die zichzelf in deze film overtreft.” “A Quiet Place maakt op angstaanjagende en zelfs ontroerende wijze duidelijk hoe lawaaiig de menselijke soort eigenlijk is.”

★★★★ AD
“Krasinski maakt van dit overlevingsdrama een bloedstollende kijkervaring, want het gevaar ligt voortdurend op de loer. De permanente dreiging, met soms een desastreus gevolg, grijpt de kijker steeds meer bij de keel. Hoogtepunt is een bevalling van de moeder. Hoe breng je een kind ter wereld zonder geluid te maken?”

Voorstellingen

DELEN: