Een knallend einde voor het Arcadia-programma

Na wekenlang genoten te kunnen hebben van diverse Arcadia-specials, sluiten we helaas deze week toch echt dit bijzondere programma. Maar wees niet getreurd, dit doen we natuurlijk alleen met top voorstellingen!

De dieren uit het Hakkebakkebos
Op woensdag 20 juli sluiten we de wekelijkse Arcadia-specials op woensdag af met deze vrolijke stopmotion animatiefilm vol met kleurrijke liedjes. In het bos wonen allerlei leuke diertjes, maar soms zijn ze toch wel bang om opgegeten te worden (vooral door Rein de Vos), dus vinden de muizen dat er een wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.⁠ Als dat maar goed komt!

DocuDonna Festival
Dit weekend is het eindelijk zover, het DocuDonna Festival komt naar Leeuwarden! In een programma dat is samengesteld door Cristina Berlini, artistiek leider van DocuDonna, spelen de natuur en ecologisch vrouwenactivisme een grote rol. Met de geselecteerde films en een paneldiscussie benadrukt DocuDonna nog eens de creativiteit van vrouwen, de zogenaamde “female gaze” van vrouwelijke filmmakers en de buitengewone kracht van vrouwen bij het verdedigen van moeder aarde.

 

DELEN: