COC-directeur Cees van Baalen geeft filmtips in de rubriek Benchwatcher

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Cees van Baalen is een van de stuwende krachten achter de homo-emancipatie in Friesland. Ook Slieker bleef niet vrij van zijn regenboogactivisme met de maandelijkse Roze Film die we samen met zijn COC organiseren. En wat een succesnummer is dat zeg: volle zalen! Ook door Cees’ inspanningen weten lhbti-vluchtelingen Slieker te vinden. En daar zijn wij heel erg trots op.

Waar je passie ligt daar loop je harder voor, en Cees houdt ook van film. Hoe komt hij deze lockdowndagen door?

 

Wat mis je?
Ik mis een groot scherm in een donkere zaal. Ik mis ook allerlei aangekondigde films die alsmaar niet uitkomen!

Hoe kijk je nu film?
Ik kijk thuis naar ons, naar mijn idee, grote tv scherm (43 inch)

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Laatste film: Blade Runner. Mijn man had hem nog nooit gezien en ik heb Bladerunner 2049 aangeschaft.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers en kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Kijktip, film die je gezien moet hebben: ‘Gods own country’. Deze schitterende film met Josh O’Connor (Prins Charles in ‘The Crown’) als stugge schapenboer wiens leven compleet verandert wanneer zijn norse vader een Roemeense hulp inschakelt om te helpen op de boerderij.  Deze Georghe laat hem zien wat intimiteit en liefde is.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Ik kom graag weer naar Slieker.

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een smashing foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

 

 

 

 

 

 

 

DELEN: