Carlijn Niesink van de ChristenUnie is vandaag onze Benchwatcher

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Friese kandidaat-Kamerleden in het alleraardigste rubriekje Benchwatchers.

De fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Leeuwarden heet Carlijn Niesink. In het dagelijks leven is ze jeugdwerker voor de protestantse gemeente van Berltsum en naar eigen zeggen “geen grote filmkenner”. Geen grote filmkenner zal ons nooit ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ thuiskijktippen, de Slieker jury vindt haar eigen kwalificatie ietwat overdreven, ‘bescheiden in de filmkennerij’ past ons inziens beter. “Kunst en cultuur horen bij ons wezen” zegt de ChristenUnie in haar partijprogramma. Dat zijn we met hen eens. Met de 19de plek op de CU-kandidatenlijst grijpt Carlijn Niesink mogelijk nét naast het Kamerlidmaatschap, maar team Slieker tipt haar alvast als minister van Jeugdzaken in het kabinet Segers I.

Wat mis je?
In het algemeen mis ik in coronatijd het samenkomen met vrienden. De gezelligheid van de bruisende stad, terrasjes en sporten. Wat zie ik er weer naar uit om een festival, theater of optreden van een goede band te bezoeken.

Hoe kijk je nu film?
Momenteel kijk ik vooral via Netflix of online via mijn laptop,  alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat momenteel vooral series aan staan. Ik zou weer wat meer tijd en rust moeten nemen voor een goede film.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Ik stap even af van de film (sorry, politici zijn soms iets eigenwijs). De laatste serie die ik heb gekeken is “Vår tid är nu”. Een Zweedse dramaserie die start net na de tweede wereldoorlog en de perikelen van een familiebedrijf (een restaurant) laat zien.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Ik ben geen grote filmkenner dus een hele bijzondere tip heb ik niet. Maar ik kan wel mijn favoriet delen: ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’. Wat mij betreft een film die iedereen minimaal een keer gezien moet hebben. Te zien op Pathé-thuis.

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Het leuke aan deze film is juist dat je steeds opnieuw iets ontdekt in de film. Of het nou gaat om een subtiele grap of een woordspeling, er zit zoveel in.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker/in het filmtheater?
Hopelijk, wat zou het toch mooi zijn dat filmliefhebbers weer heerlijk kunnen genieten in het theater.

De komende week lees je hoe enkele Friese kandidaat-Kamerleden hun filmhonger stillen. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: