Bente Hout thuiskijktipt een paar filmpareltjes voor de Paasdagen!

Het witte doek kan al even niet meer naar beneden. Het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm, maar het voelt wel een beetje als de reservebank. Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen en geven je thuiskijktips van Sliekerbezoekers in het rubriekje Benchwatchers.

Bente Hout is al weer heel wat jaartjes werkzaam in de culturele sector. Ze beweegt zich als projectleider, marketeer en redacteur met veel plezier van het ene naar het andere project. Je komt haar Oeral tegen. Op haar website vertelt ze dat ze in het gesprek de essentie goed weet te duiden, gewoon door stil te zijn en te luisteren. “In een drukke wereld vol geluid, is het soms verfrissend om ook iemand aan tafel te hebben die stil is”. Bente thuiskijktipt ons het Paasweekend in met de zesvoudig Oscargenomineerde magistrale ‘Sound of metal’ over een drukke wereld zónder geluid.

Wat mis je?
Een heleboel. De zondagmiddag doorbrengen in een bioscoopzaal, bijvoorbeeld. Of te midden van zweterige menigtes staan dansen op festivals. Lange, verre reizen maken met mijn zusje. Familieverjaardagen. Weekendjes weg met vrienden. Gewoon, iemand kunnen knuffelen als ik dat wil.

Hoe kijk je nu film?
Via Netflix, Amazon Prime of Pathé Thuis.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
‘Sound of metal’. Een indringend Amerikaans drama over een heavy metal drummer die halverwege een tour ineens zijn gehoor verliest. Hij moet afscheid nemen van zijn passie en vriendschap zien te sluiten met de stilte.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Lastig kiezen. Ik zag een paar maanden geleden ‘Just mercy’. Een film over een jonge, zwarte advocaat en mensenrechtenactivist in Alabama, die in de bres springt voor ten onrechte veroordeelde gevangenen. Je kunt ‘m kijken bij Pathé Thuis. En ‘Lion’ is ook een aanrader. Gebaseerd op een waargebeurd, hartverscheurend adoptieverhaal en gegarandeerd huilen. Hij staat op Netflix.

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die films gezien moet hebben?
‘Just mercy’ is zo’n film die echt iets in je losmaakt. Bij mij gebeurde dat, tenminste. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80, maar raakt ook aan actuele onderwerpen en bewegingen, zoals Black Lives Matter. ‘Lion’ is wat mij betreft gewoon een must-see vanwege het bizarre verhaal en de mooie beelden. Dev Patel speelt de hoofdrol. Ik vind hem een geweldige acteur, dus dat is nog een goede reden.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Dat hoop ik! Tijd voor een grote inhaalslag!

Donderdag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: