Benchwatcher Jacob van Keulen kijkt voornamelijk nog online debatten van o.a. De Balie

Het witte doek kan al even niet meer naar beneden. Het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm, maar het voelt wel een beetje als de reservebank. Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen en geven je thuiskijktips van Sliekerbezoekers in het rubriekje Benchwatchers.

Jakob van Keulen is één van de vrijwilligers van Slieker waar je altijd een beroep op kan doen. Je herkent Jacob vast wel want hem kom je tegen als je de zalen in gaat. Achter de schermen verzorgt hij de filmposter wand. Een filmhuis zoals Slieker drijft op deze krachten. Zodra de zalen weer open kunnen is Jacob weer van de partij. Want Jacob,

Wat mis je?
Ik mis mijn contacten. Ik doe heel veel vrijwilligerswerk en dan kom je veel mensen tegen. Nu zit ik na mijn krantenrondes thuis.

Hoe kijk je nu film?
Ik kijk niet zo veel films meer. Ik heb online wel veel nieuwe dingen ontdekt. De online debatten van De Balie bijvoorbeeld en debatplatform De nieuwe wereld (verdiepende gesprekken in een tijd van verandering) . Ik zag op een van die platformen een interessant debat met filosoof Ad Verbrugge over vaccinaties en de grote bedrijven die de macht hebben. Ik twijfel heel erg over welke keuze ik moet maken: vaccineren of niet? Ik kijk ook naar Livestreams van Het Bimhuis en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en die zijn ook gratis. Troost TV van Paul Haenen kijk ik ook graag!

Wat is de eerste film die je hebt gezien?
In de Leeuwarder Bioscoop aan de Nieuwstad (waar nu Cinema zit) kon je voor een klein bedrag bijvoorbeeld een western kijken. ‘Once upon a time in the west’ is mogelijk mijn eerste film..

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Dat was ‘Honeyland’ op Picl. Ik had deze film ook al in Slieker gezien. Maar het is beslist niet erg om deze documentaire vaker te kijken.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
‘Honeyland’ dus. Een vrouwelijke imker in Noord-Macedonië komt voor een miniversie te staan van de kwesties rond de uitputting van de aarde waar de hele wereldbevolking mee worstelt.

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Al twee keer gezien: ‘Honeyland’ is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Het is ongelooflijk wat je allemaal te zien krijgt. Een verhaal om ­stevig in je hart te sluiten. warme film authentiek heel echt en boeiend naturel. Levensecht. Via omrop Human ant daar ben ik lid van. Ook op Picl.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Ik hoop het wel. Misschien eind mei mag van mij wel eerder. Hunkeren naar het grote scherm en de ontmoeting.

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een koninklijke foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief

DELEN: