Arcadia: Bosk

Slieker Film presenteert een serie films en documentaires waar bomen, struiken en varens een grote rol in spelen. Van typecasting hoef je niet te spreken, want het groen heeft in elk verhaal een ander karakter.

Bosk Filmprogramma van Slieker is onderdeel van Bosk: een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat honderd dagen door de binnenstad van Leeuwarden trekt met de oproep anders naar de natuur te kijken.

Dit is het Bosk-filmprogramma

za 2 juli 2022

Meditatieve film van Kelly Reichardt (‘First cow’) over twee oude vrienden die een weekend gaan wandelen in de bergen, de Cascade Mountains in Oregon.

wo 6 juli 2022

Een zwartgallig drama over een escalerende, met sardonisch plezier gebrachte, burenruzie rondom een grote boom in de tuin. Met talloze sluipende shots, fraaie close-ups en bijna goddelijk koorgezang verheft de film de boom tot een mythisch object.

wo 13 juli 2022

Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen.

wo 20 juli 2022

Het bos is een fijne plek om te leven voor de muizen, maar de kleine diertjes moeten altijd oppassen voor de grotere dieren.

DELEN: