Anton Felipa geeft thuiskijktips en tipt ons online premières op de thuisbioscoop van New Noardic Wave!

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

De veelzijdige Anton Felipa ken je als organisateur van het waanzinnige 48hr filmproject en als een-van-de-twee van het Frysk filmplatform New Noardic Wave. New Noardic Wave biedt hulp door de jonge makers uit het noorden een podium te geven, ze met elkaar in contact te brengen, netwerkevenementen te organiseren en ondersteuning te bieden bij het vinden van funding. Heb je een droom, heb je een meesterlijk plan of weet je goeie filmlocaties maar ontbreekt het je aan een relevant netwerk dan is daar Anton, hét scharniertje. Als er dan nog tijd over is na al dat filmgedoe dan ploft hij neer op de bank om zich onder te dompelen in zijn guilty pleasures: de jaren 90 films. Maar niet zonder een cliché van jewelste: de bak popcorn! Anton thuisfilmtipt ons het weekend in.

Wat mis je?
Ik mis de gezelligheid van films kijken in mooie zaal met top audio om je heen en de reuring van Het Noordelijk Film Festival.

Hoe kijk je nu film?
Via verschillen kanalen zoals streaming services, Youtube en mijn eigen dvd collectie.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
De laatste was ‘Witches of Eastwick’ een van mijn guilty pleasure. Het is een heerlijk film met een top cast.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Hier ga ik ook voor een guilty plaesure in dit geval Sister Act I en II. Ze zijn allebei te vinden op STAR (onderdeel van Disney+- red.) heb ik begrepen, maar als je even goed zoekt op het internet kun ze vast vinden.

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Het zijn jaren 90 feelgood movies met een goede mix van humor, een klein beetje actie en muziek. Een lekkere film die voor wat afleiding kan zorgen in deze dagen.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Ja, zeker weten! O, en voor dat ik het vergeet en je weg klikt: ik heb nog een leuke kijk tip voor komende de vrijdag. Kruip lekker op je bank, popcorn op schoot en kijk naar de online première van de korte films ‘De Nacht’, ‘Iftah Einak’ en ‘Nine’. Check de link https://dethuisbioscoop.nnw.frl/ en veel kijkplezier. 😉

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een dazzling foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: