Anne Marie Benchwatchte IFFR en brengt ons verslag uit

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Anne Marie is zo’n typische filmconsumer die je zomaar een paar keer per week in Slieker aan kan treffen, dan pakt ze film na film. En vervolgens is ze zo druk met haar werk dat een bezoek aan Slieker er bij inschiet. Ze werkt bij de gemeente Leeuwarden waar ze het welzijn van onze jongeren monitort. De (sport)scholen zijn dicht, uitgaansgelegenheden, jongerencentra, er is een avondklok… En natuurlijk is ûs Slieker ook nog altijd dicht. Ze heeft het er razend druk mee!

 

Er was dan toch die ene avond die ze vrij kon maken voor het Inernationale Film Festival van Rotterdam. Online, thuis. Óp de bench.

Wat mis je?
Uiteraard mis ik het grote scherm en het goede geluid.

Hoe kijk je nu film?
Thuis op mijn tv.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Ik heb ‘Riders of Justice’ gezien, als onderdeel van het IFFR. De film begint met een serie trieste gebeurtenissen: een gestolen fiets, ontslag, een treinongeluk. Toeval of een causale keten? Data-analist Otto duikt in de materie, geholpen door zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler. Samen met beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen), die zijn vrouw verloor bij het treinongeluk, ontpoppen de mannen zich tot engelen der wrake. De missie leidt tot resultaten, al zijn het misschien niet de gewenste.

Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Met de gortdroge humor en ode onnavolgbare logica is het een heerlijk absurdistische film.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Dit is het moment om nieuwe bijzondere films te kunnen zien: IFFR on demand, alle internationale pareltjes in je eigen huiskamer!

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Hopelijk kunnen we snel weer genieten van film op het grote doek. Of misschien kan Slieker ook een leuk online-programma samenstellen?

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een smashing foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: