‘Adú’ kruipt onder de huid van Caroline Sandberg, onze benchwatcher

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Caroline Sandberg is een bijzondere vrouw. Naast haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij Slieker is ze cateringondernemer die, wanneer haar bedrijf van overheidswege dicht is, haar beroep voortzet in Griekenland. In een vluchtelingenkamp. Caroline is ook meteen het bewijs dat filmliefhebbers niet alleen zonderlinge figuren zijn -die het liefst in donkere ruimtes verblijven-, maar met een open blik naar de wereld staan. Je mag niet uitsluiten dat wij hier, ver beneden de waterspiegel, ooit klimaatvluchteling worden. Dan wens je dat er allemaal Carolines voor ons klaarstaan in de hoger gelegen gebieden van Europa. Maar bon, genoeg dystopie voor nu. Film is er voor de verbeelding en na anderhalf uur ben je weer terug in je eigen veilige omgeving. Weliswaar een pandemische, maar goed. Caroline

wat mis je?
Wat ik het meeste mis, is mensen ontmoeten. Ik ben echt een sociaal dier.

Hoe kijk je nu film?
Ik kijk deze periode films waar ze maar te vinden zijn: op Netflix, Prime video, Picl, en op online filmfestivals. Ik heb veel meer tijd om films te kijken, omdat allerlei andere activiteiten stil liggen. Ook mijn werk als cateraar staat op een laag pitje, met wel vier dagen afhaal maaltijden. (€0,50 per maaltijd gaat naar de stichting FoodKIND, red)

Wat is de eerste film die je hebt gezien?
De eerste film in mijn leven die ik in de bioscoop in Den Haag gezien heb was: ‘Chitty, Chitty Bang, Bang’ uit 1968 naar het boek The magical car van Ian Fleming. Ik kan mij nog scènes herinneren.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Ik heb gisteren naar ‘The pelican brief’ gekeken, ook al een oudje uit 1993. Ik had hem al eens gezien, maar hij is voor herhaling vatbaar.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers?
Een aanrader is ‘Adú’, een film die onder mijn huid kroop. Mijn betrokkenheid bij vluchtelingen maakte dat deze film me zeer aangreep. Hij is te zien op Netflix.

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker/in het filmtheater?
Ik kan niet wachten om weer films bij Slieker te zien en te draaien (ik ben ook operateur) op het mooie, grote scherm. Hopelijk tot snel!

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een flatteuze foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: