Bestel tickets

2022 – 102 min.

Voorpremière: El houb

Kijk Ons

Sociaal drama over een Marokkaans-Nederlandse man die de confrontatie met de culturele taboes in Arabische families aangaat als hij zijn ouders vertelt dat hij op mannen valt.

  • Regie

    Shariff Nasr
  • Gesproken talen

    Arabisch, Engels. Nederlands
  • Ondertiteling

    Nederlands

Informatie

  • Acteurs

    Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi
  • Land van oorsprong

    Nederland
  • Genre

    Drama

In samenwerking met Kijk Ons en COC Friesland presenteren we op Internationale Coming-Outday, dinsdag 11 oktober, een exclusieve voorpremière van ‘El houb’! Met een gastspreker en een gratis glaasje bubbels vooraf. Daar wil je bij zijn!

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

‘El houb’ (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr. ‘El houb’ is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

 

Alle voorstellingen

Uitroepteken in rondje

Op dit moment staan er geen voorstellingen gepland