Douwe Heeringa mist de combinatie film+daghap, lees er alles over in de rubriek Benchwatchers.

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Niemand minder dan presentator en voormalig chansonnier Douwe Heeringa is onze zesde Benchwatcher. Met zijn prachtige zangstem bracht hij zijn publiek in vervoering  van de Opera de la Bastille in Parijs tot op de Nederlandse, Duitse en Belgische televisie! Op Omrop Fryslân is zijn stem nu in de weekenden te horen als presentator van Op en ût en Mei Douwe, razend populaire programma’s met één gemeenschappelijke deler: cultuur. Daar kan Douwe geen genoeg van krijgen, maar ja die verrekte Lockdown hè. Hoe gaat het nu mei Douwe?

 

Wat mis je?
Ik mis het grote doek , de zaal en sfeer van Slieker en na de film lekker bij het Wapen van Leeuwarden een daghap eten.

Hoe kijk je nu film?
Ik kijk tv en zoek de leuke films uit. Picl online is heel goed te doen maar je mist vanzelfsprekend het grote doek. Maar het is in ieder geval beter dan niets. Voor mij geen Netflix, dat is mij te veel geweld.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
De laatste film die ik heb gezien is de documentaire ‘The Kingmaker, Imelda Marcos’ van Lauren Greenfield, Prachtige en onthutsende docu over the first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, die ook wel bekend staat als de glamourqueen met meer dan duizend paar schoenen. Er is vijf jaar aan gewerkt , je gelooft je ogen niet! Écht gaan kijken. Sinds kort staat de film op Picl

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
We hopen allemaal weer regelmatig naar Slieker te kunnen als de pandemie voorbij is. Voor iedereen HOUD MOED!!!

Maandag lees je de ervaring van een andere bezoeker. Wil jij ook meedoen* aan deze rubriek, stuur dan je antwoorden inclusief een smashing foto naar: a.bergsma@filminfriesland.nl

*je foto en je antwoorden worden gedeeld op onze socialmedia kanalen, deze website en in de Slieker nieuwsbrief!

DELEN: