Eva van Netten is onze Benchwatcher. Lees hier hoe het thuiskijken haar vergaat.

De filmzalen zijn dicht, het aanbod om online film te kijken is gelukkig enorm. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? Met jullie delen we enkele ‘thuiskijk’ ervaringen van Sliekerbezoekers in het nieuwe rubriekje Benchwatchers.

Vandaag wordt Eva van Netten aan de spreekwoordelijke tand gevoeld. Eva is overdag festivalorganisator en ‘s avonds schreeuwt ze hard (dixit Google) in haar grungeband BlackboxRed. En o ja, Eva heeft een heuse thuisbioscoop, redenen te over om snel naar de vragen te gaan!

Wat mis je?
Ik mis het opgaan in een film. Het uit huis gaan en je laten onderdompelen in een andere wereld met de ultieme beleving van beeld en geluid.
Daarnaast mis ik ook de gezamenlijke beleving met andere bezoekers; de snijdende spanning in een zaal of de doodse stilte bij een aangrijpend moment en soms het applaus als ontlading.

Hoe kijk je nu film?
Zoals de meesten van ons denk ik, via allerlei online streaming diensten zoals Netflix en Cinetree.

Wat is de laatste film die je gezien hebt?
In Slieker was mijn laatste film ‘I Am Greta’ (2020). Ik zat er geloof ik maar met vier of vijf anderen (want door Corona was er maar beperkt plaats). Een super indrukwekkende en eerlijke documentaire. In mijn thuisbioscoop heb ik als laatste ‘Summerland’ (2020) gekeken. Een prachtig queer liefdesverhaal met het sprookjesachtige summerland als metafoor voor een plek na het leven op aarde.

Heb je een kijktip (en waar die film te zien is) die je wilt delen met andere filmliefhebbers? Kun je in 1 zin omschrijven waarom je die film gezien moet hebben?
Beide bovengenoemde films kan ik aanraden. Vooral ‘I Am Greta’ is een documentaire die eigenlijk iedereen gezien moet hebben. Zowel jong als oud. Voor de jonge generatie is het hopelijk inspirerend, voor de oudere generatie  een bevestiging van de ernst van de zaak en misschien ook wel een eyeopener. Je kunt de film tegen een kleine vergoeding bekijken via Picl.nl of via Cinetree.nl

Gaan we elkaar snel weer zien in Slieker?
Ja zeker weten, zodra het weer kan! Ik kijk heel erg uit naar de film ‘The United States vs. Billie Holiday’ die over een aantal maanden uitkomt.

DELEN: