Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld

The Essential Kaurismäki: The Man Without a Past

Finland, Duitsland, Frankrijk, 2002, 97'
Regie: Aki Kaurismäki
Acteurs: Markku Peltola, Kati Outinen, Juhani Niemelä

De Finse grootmeester Aki Kaurismäki heeft een van de hoogtepunten uit zijn omvangrijke, eigenzinnige oeuvre, de moderne klassieker The Match Factory Girl (1990), digitaal gerestaureerd.  Reden om hem te eren met een retrospectief met vier andere hoogtepunten uit zijn oeuvre in:  “The Essential Aki Kaurismäki

Een man (M) belandt na een gewelddadige overval in het ziekenhuis. M is niet alleen van zijn geld, maar ook van zijn geheugen beroofd. Stoïcijns probeert hij zich staande te houden; dankzij een goede vriendin bij het Leger des Heils en een mottige verzameling bohémienvrienden weet hij gelukkig zijn levenskracht te hervinden.

The Man Without a Past werd genomineerd voor een Oscar, won in Cannes de Grote Juryprijs en de prijs voor beste actrice (Kati Outinen). Kaurismäki’s hond Tahti sleepte voor de gelegenheid een officieuze Palm in de wacht voor ‘beste hondenvertolking’.

Bezoekers van de film kunnen een DVD-box The Essential Aki Kaurismäki winnen door je kaartje met naam, telefoonnummer en email adres in te leveren bij de kassa. Na de laatste film uit deze special worden er twee prijswinnaars geloot.

Deze week

  • Locatie: Roze zaal

Alle voorstellingen

Prijsinformatie